Румъния ще купи един батальон американски танкове Ейбрамс чрез междуправителствено

...
 Румъния ще купи един батальон американски танкове Ейбрамс чрез междуправителствено
Коментари Харесай

Румъния планира да купи поне 54 танка Ейбрамс от САЩ

 Румъния ще купи един батальон американски танкове Ейбрамс посредством междуправителствено съглашение със Съединените щати, заяви началникът на Дирекцията за въоръжението в румънското министерство на защитата генерал-майор Теодор Инчикаш в изявление за изданието " Обсерваторул милитар ", представено от телевизия Диджи 24.
 
" Щабът на сухопътните сили счита, че (танкът Ейбрамс, бел. ред.) е най-хубавото средство и има своя уникалност в осъществяването на задачите ", показва той.
 
Началникът на Дирекцията за въоръжението посочи, че ще бъде изпратено искане до Народното събрание на Румъния за одобрение на покупката на " един батальон танкове Ейбрамс ", без да посочи точния брой на бронираните машини, които румънската войска желае да купи и цената на покупката.
 
Един батальон танкове съгласно стандартите на НАТО нормално включва 54 бронирани машини, отбелязва малкия екран, представена от Българска телеграфна агенция.
 
За съпоставяне Полша заяви през януари, че ще купи 116 танка Ейбрамс, а договорът възлиза на 1,4 милиарда $. Генерал-майор Теодор Инчикаш уточни още, че в околните дни ще бъде изпратено дo Народното събрание искане за утвърждение на покупката на три батальона гъсенични гаубици, както и за гъсенични бойни машини за пехотата, системи за противовъздушна защита с дребен и доста дребен обхват и два вида ракети за изтребителите Ф-16.
 
" Същевременно е на път да влезе за авансово утвърждение в Народното събрание нашето искане за покупката на един батальон танкове Ейбрамс и нов пакет за осъществяване на морските бойни качества - покупка на подводници, миночистачи и модернизиране на ракетните кораби ", уточни той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР